THERMA-RAY

Bez obzira na to jeste li IZVOĐAČ, ARHITEKT, GRAĐEVINAR ili VLASNIK OBJEKTA morate znati da je stvaranje SAVRŠENOG ozračja u unutrašnjosti nekog prostora uvijek bio KRAJNJI izazov.

 

THERMA-RAY je tvrtka broj 1 u svijetu kada se govori o udobnosti grijaćih sustava.

Dopustite stoga da Vam predstavimo i naše - KRAJNJE rješenje.

SmartRooms

SmartRooms objedinjuje najprirodniji oblik grijanja uopće poznat ljudima i najnoviju tehnologiju nadziranja njihove udobnosti.

U maglovitim, hladnim danima zdrav i svjež zrak može ući u prostore opremljene SmartRooms sustavima, ne narušavajući pritom postignutu razinu osjećaja ugode koja vlada u njima. Temperatura se automatski prilagođava sadržaju, dimenzijama prostora, nazočnima te njihovoj učestalosti kretanja u njemu, pri čemu nam izgleda kao da je taj prostor u stanju – razmišljati sam za sebe.

SmartRooms prostori vam pružaju ugođaj koji se može najlakše podešavati, a usto je siguran, čist, privlačan i ugodan.


   

KAKO SISTEM RADI?

Kao što je sigurno da sunce sja i pritom nas grije, tako i ovaj način grijanja predstavlja nešto, što vam je zasigurno već poznato od ranije. Razmislite samo o načinu na koji se svijet zagrijava – izravnim prijenosom topline s predmeta na predmet, i sve to bez ikakvih ventilatora, crpki ili cijevi - tiho, nevidljivo i bez gibanja.

I SmartRooms sustav radi na jednaki način. Za razliku od konvencionalnih načina grijanja, taj sustav automatski zagrijava prvenstveno ljude i predmete, a ne zrak - upravo onako, kako to čini i sunce. A upravo to i jest ono, što sustav grijanja SmartRooms i čini tako mudrim. Toplina se prenosi i širi pravocrtno, kao i svjetlost. Međutim, po svojoj se prirodi ona kreće od toplijih predmeta prema hladnijima, jer hladni predmeti na nju djeluju poput magneta. Sustav grijanja SmartRooms Comfort stvara upravo ovu vrstu topline. Ona zrači upravo prema hladnijim predmetima u prostoriji, kakvi su zidovi, podovi, namještaj i - ljudi.

Izravni prijenos topline sa predmeta na predmet 

NADZOR

SRCE I MOZAK RADA SUSTAVA

Svi sustavi grijanja SmartRooms Comfort nadziru se zahvaljujući Comfort programatoru, kojega je dovoljno programirati samo jednom. To korisnicima omogućava postizanje usklađenih i ujednačenih temperatura u svim prostorima u skladu sa njihovim načinom života i onim što im je udobnije i draže.

Comfort programator za SmartRooms sustave grijanja oblikovan je posebno za zagrijavanje prostorija zračenjem, i doista sam predviđa kada će se temperatura u nekoj prostoriji sniziti. Uz to predviđanje, on će još i preduhitriti problem kolebanja temperature, tako da će ona ostajati stalna i ujednačena te očuvati vaš osjećaj ugode. Radi se zapravo o kompjuteriziranom sustavu upravljanja energijom, zahvaljujući kojemu možete programirati željenu temperaturu u svakoj od prostorija, i to po vlastitoj želji. Pritom možete očekivati i posve točno postizanje temperature koju ste unijeli za pojedinu prostoriju, bez obzira na dodatne unose ili promjene zbog jačine sunčeve svjetlosti, broja ljudi koji ulaze i izlaze iz te prostorije, prozora koji se otvaraju ili zatvaraju – ukratko, zbog bilo kakvih promjena.

Obični termostati mjere samo temperaturu onoga zraka, koji se nalazi u blizini samoga termostata. Međutim, SmartRooms Comfort programator je osjetljiv na toplinu koja zrači pa nam pruža točnu sliku sobne temperature u čitavoj prostoriji. Zbog toga nema rasipanja energije uslijed energetske učinkovitosti topline koja zrači. A budući da je sustav programiran na razini topline koju ste sami odredili, imate cjelovit nadzor nad svojom okolinom kao i nad svojim troškovima grijanja.         

PRIRODNO I NOVO

NEMA NEOBIČNIH ZVUKOVA

Još nešto treba uzeti u obzir kada razmatrate uvođenje sustava intenzivnog zagrijavanja zraka, a to je – njegovo održavanje. Motori peći i plamenici često se znaju pokvariti. Remenje ventilatora treba izmijeniti, a plinske ventile povremeno očistiti. Prašina, insekti i koješta drugo može upasti u kanale, te povećati učestalost potrebe za čišćenjem. Osim toga, nekoliko puta godišnje treba promijeniti i pročistač zraka. Prisjetite se – sustav grijanja SmartRooms Comfort radi bez ikakvih motora, remenja, ventilatora, pročistača, ventila, itd. A osim toga, kod njega ne trebate voditi brigu o prašini, insektima i inoj prljavštini.

Kada se sve spomenuto uzme u obzir, nema nikakvog drugog sustava grijanja na svijetu koji bi bio tako učinkovit kao sustav grijanja SmartRooms Comfort, jer – niti jedan drugi sustav nije tako uskladio najprirodniji oblik grijanja sa najnovijom tehnologijom u nadziranju udobnosti i osjećajem ugode u prostorijama. SmartRooms stoga doista i predstavlja istinsku razliku između samog osjećaja topline i - udobnosti!      

STROPNI SUSTAV GRIJANJA

Dio sustava grijanja SmartRooms Comfort

Osmišljen je zato da bi pružio maksimum udobnosti uz apsolutno najniže troškove, jer kod stropnog sustava grijanja SmartRooms Comfort nema nikakvih gubitaka topline. Instaliranje je jednostavno: električne gipsane ploče točno se uklapaju između poprečnih stropnih greda iznad dovršenog stropa. A tada se nježna zavjesa topline počinje ravnomjerno rasprostirati prostorijama, oslobođenima vječite prašine i zračnih strujanja.

Sustav je posve skriven i zatvoren, što znači da ne utječe na namještaj ili na način uređenja prostora, budući da nema nikakvih radijatora koji bi ga ometali. A nema niti bilo kakvih izbočina po zidovima, strujanja ili zapečene prašine na vrućim cijevima centralnoga grijanja.

 

IZRAVAN PRIJENOS ČISTE, RAVNOMJERNE TOPLINE S PREDMETA NA PREDMET – BEZ VENTILATORA, CRPKI ILI CIJEVI  - TIH, NEVIDLJIV I NEZAMJETAN.

 

 

 

SPUŠTENI STROP

Sustav spuštenog stropa

Dio sustava grijanja SmartRooms Comfort

Sustav spuštenog stropa kao dio sustava grijanja SmartRooms osigurava apsolutnu udobnost uz apsolutno najniže troškove grijanja, kod kojega usto nema ni gubitka topline. Ploče veličine 2′x2′ ili 2′x4′ posebno su oblikovane za primjenu u poslovnim zgradama, podrumima, velikim prodajnim centrima, itd. Električne ploče se instaliraju u spušteni strop iznad onih prostora u koje treba dovesti toplinu.

Sistem je idealan za uporabu u već postojećim objektima  kod kojih se u nekim područjima želi uvesti dodatno zagrijavanje. Ploče se lako spajaju, a instalira se samo onaj broj ploča koji je potreban da bi se maksimalno uvećao vaš osjećaj ugode.

Ove ploče veličine 2′x2′ ili 2′x4′ posebno su oblikovane za primjenu u poslovnim zgradama, podrumima, velikim prodajnim centrima, itd.

Ploče se često mogu jako dobro uskladiti s već postojećim akustičkim pločama, čime se održava arhitektonska cjelovitost. Kad se prostor obnavlja i uređuje, one se mogu lako izvaditi i olakšati promjene. Prostor poda se tako iskorištava do maksimuma, budući da se radijatorski sustav sad našao prikriven, i to – na stropu.

Ovaj je sustav grijanja i iznimno isplativ, jer se sve zone grijanja mogu zasebno nadzirati te dopuštaju povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje vaših troškova grijanja. Osim toga, ne radi se o potrošnim dijelovima, pa otpadaju i troškovi održavanja.

Ovaj je sustav grijanja i iznimno isplativ, jer se sve zone grijanja mogu zasebno nadzirati te dopuštaju povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje vaših troškova grijanja.

ARHITEKTONSKI SERIJSKI SUSTAV GRIJANJA

Dio sustava grijanja SmartRooms Comfort

Sustav grijanja ne bi smio narušavati ljepotu jednoga dobro projektiranog zdanja. Arhitektonski serijski sustav grijanja SmartRooms nadopunjava oblikovanje zgrade i svojim izgledom, i kakvoćom svojega rada.

Ovaj sustav rješava jedan opći problem, koji se javlja kod svih vrsta grijanja – postizanje ravnoteže između postojećih potreba za grijanjem i potrebe za – svježim zrakom. Razdvajanjem sustava grijanja i sustava ventiliranja obje se ove potrebe mogu zadovoljiti uporabom ovoga sustava grijanja.

 

ZAGRIJAVANJE PODA

SUSTAV ZAGRIJAVANJA PODA

Dio sustava grijanja SmartRooms Comfort

Kuhinje, predsoblja i hodnici su ključni prostori u domovima i poslovnim zgradama pa su upravo zbog toga mnogi od njih opremljeni takvim dekorativnim pojedinostima kakve su pločice, mramor ili prirodna kamena podna obloga. Dekorativnim, ali i - hladnim. Naš sustav zagrijavanja poda SmartRooms Comfort ove ledene pojedinosti preobražava u atmosferu iz koje zrači toplina.

Sustav je posve sakriven – nema ni radijatora, ni cijevi.

Sustav zagrijavanja poda SmartRooms Comfort može se instalirati kako na šperploču tako i na beton, a može se koristiti ispod pločica ili bilo koje druge odgovarajuće podne površine. Nježna zavjesa topline ravnomjerno se širi podom duž svih dijelova prostorija, bez zračnih strujanja i podizanja prašine. Sustav je posve skriven, na vidiku nema ni radijatora, a niti kakvih cijevi, izbočina iz zidova ili od vrućine zapečene prašine po radijatorskim cijevima. To naprosto potiče kreativnost i slobodu maštanja. Namještaj i umjetnička djela možete postaviti gdje god poželite. Zavjese vam se mogu spuštati od stropa do samoga poda. Sustav zagrijavanja poda SmartRooms predstavlja ostvarenje sna svakog dekoratera.

SUSTAV AKUMULACIJSKOG GRIJANJA

Dio sustava grijanja SmartRooms Comfort

Ovaj sustav grijanja predstavlja jedan od najugodnijih i najekonomičnijih grijaćih sustava. Sustav akumulacijskog grijanja SmartRooms polaže se u zemlju ili pijesak ispod betonskih temelja zgrade. Rezultat je taj, da zemljana podloga postaje učinkovita, golema masa akumulirane toplinske energije, pri čemu se koristi isto načelo koje postoji i kod Zemljine jezgre.

Sustav se puni (nabija energijom) u vrijeme jeftinije struje, a akumulirana energija ispušta se samo kada površine iznad postanu hladnije. Inače energija ostaje tamo gdje se i akumulirala, pa tako ne dolazi do gubitka energije.

Sustav je zaštićen od mehaničkih oštećenja, korozivnih kemikalija i vlage. Zato se njime mogu sigurno i ekonomično zagrijavati čak i najrizičniji prostori.

 

1.Podne ploče
2.Stropne ploče
3.Strop
4.Sobni termostat
5.Električni mjerač
6.Podni termostat
7.Ploča - deka
8.Zemljani akumulator.