RIGIPS

Potkrovlje

rigips

Pri gradnji i preuređenju neiskorištenog potkrovlja nude vam se široke mogućnosti za oblikovanje novog i kvalitetnog stambenog prostora.
Takav zahvat omogućuje bolje iskorištenje zatvorenog volumena zgrade, a brzina i jednostavnost sustavne izvedbe osigurava i ekonomično proširenje stana. Kako se izgradnjom tavanskog stana mijenja namjena jednog dijela zgrade, prije gradnje treba pribaviti sve potrebne dozvole. Za uređene tavanske prostore namijenjene povremenoj upotrebi, bez trajnog boravka stanara, npr. u kućnoj radionici, kriteriji za dobivanje potrebne dozvole mnogo su blaži. U svakom slučaju, prije početka radova osigurajte sve potrebne dokumente.

Rigips-sustavima dobivate novi prostor u potkrovlju


potkrovljepotkrovlje

Kombinacijom konstrukcijskih i izolacijskih sustava potkrovlje možete preurediti u skladu sa svim konstrukcijskim i izolacijskim zahtjevima, a dobra toplinska, zvučna i protupožarna zaštita omogućuju vam oblikovanje vrlo komfornog stana. Primjenom suhe gradnje u kuću ne unosite nikakvu dodatnu vlagu niti prašinu, a uređene prostorije useljive su odmah po završetku radova.
Pritom vam rigips-sustavi s tipskim profilima, izolatorima i opločenjem omogućuju laku i brzu izvedbu konstrukcija koje bitno usporavaju širenje vatre (F 30) ili pak zaustavljaju požar (F 90)

Zidovi sa znatnom uštedom troškova

rigips

Sa Rigips zidnim sistemima mogu se s jedne strane racionalno obložiti već postojeći zidovi, ili sa druge strane postaviti pregradni zidovi uz znatnu uštedu troškova. Rigips ploče također se mogu nalijepiti na zidove. Uz primjenu pogodnog izolaciskog materijala dobivaju se znatna poboljšanja zvučne i toplinske zaštite.

Pregradni zidovi i zidne obloge sa znatnim prednostima

pregradni zidovipregradni zidovi

 

 

 

 

pregradni zidovi rigipsIzgradnjom Rigips montažnih zidova postiže se znatna ušteda troškova u usporedbi sa konvencionalnim zidovima. Šupljina zida idealna je za racionalno sprovođenje instalacija svih vrsta. Na gotovu suhu, ravnu površinu može se nanositi boja za zidove, tapete ili keramičke pločice. Osim toga i u pogledu zvučne izolacije i zaštite od požara Rigips zidovi mogu se usporediti sa svim ostalim na tržištu.

 

Stropni sistemi za sve zahtjeve

strop

Rigips stropne obloge sa direktnim pričvršćenjem potkonstrukcije na sirovi strop služe uglavnom za dobivanje ravne i glatke površine spremne za dalju završnu obradu. One se prije svega koriste za renoviranje oštećenih sirovih stropova. Osim što se sa njima dobije stropna površina bez fuga one služe i za dodavanje optičkih akcenata...

Rigips stropni sistemi za krajnje funkcionalne i estetske zahtjeve

strop

 

 

 

 

stropRigips stropovi sa ovješenom drvenom ili metalnom potkonstrukcijom služe za redukciju visine prostorije ili za pokrivanje instalacija u stropnoj šupljini. Sa Rigips stropom i izolacijom od mineralne vune mogu se dobiti dodatna poboljšanja funkcije stropa kao što su ušteda toplote poboljšanjem toplotne izolacije ili poboljšanje zvučne izolacije već postojećeg sirovog stropa. Također se upotrebom perforiranih ploča uz zvučnu izolaciju može doprinijeti i povećanju vatrootpornosti. Uz određeni pribor dostupan na tržištu u stropnu konstrukciju lako se integriraju sistemi osvjetljenja, provjetravanja i klimatizacije. Rigips akustični stropovi nude širok izbor kvalitetnih i djelotvornih perforiranih ploča. Rigips nudi sisteme bez fuga ili demontažne kasetne stropove različitih dezena i različitih izvedbenih varijanti. Pogodno za sve individualne zahtjeve.

 

Pod - suha ili mokra izvedba

rigips

rigips

Rigips nudi brojna inovativna rješenja za izvedbu podnih konstrukcija namokro ili nasuho.

Rigipsov suhi estrih odgovara svim sustavima gradnje, a najbolje osobine pokazuje pri izvedbi podova u objektima sa statičkim ograničenjima. Idealan je za izvedbe kojima se poboljšava toplinska ili zvučna izolacija međukatne konstrukcije, pa se i u adaptaciji tavana nameće kao optimalno rješenje.

Brzo i prilagodljivo na mokro ili na suho Rigipsovi podni sustavi


potkrovljepotkrovlje

...omogućuju izvedbu šupljih podnih konstrukcija namijenjenih ugradnji instalacija u poslovnim objektima sa složenim kompjutorskim ili klimatizacijskim sustavima. Primjenjuju se suhe konstrukcijske varijante ili tekući Riflux-estrih kao podloga podnoj oblozi na šupljem podu s instalacijskim
kanalima.


 

rigips-logo